Heinäkuussa tarjoamme vain illallista – tervetuloa lounaalle taas 7.8. alkaen!

Siirry pääsisältöön

Tervetuloa Savoyhin. Helsingin kattojen yllä Esplanadin puiston laidalla sijaitseva ravintolamme on palvellut asiakkaita jo yli 85 vuoden ajan. Tätä nykyä ravintolaa johtaa Chef Patron Helena Puolakka, jonka aikana ravintolaa on kunnostettu ja uudistettu kunnianhimoisesti. Puolakan tavoitteena on tarjota elämyksiä, jotka kunnioittavat ravintolan historiaa mutta ovat kiinni tässä päivässä. Savoyn ruoka on suomalais-ranskalaista ja sesonkivetoista. Viinikellarimme on yksi Suomen laajimmista.

Keitettyjä jokirapuja ravintola Savoyssa

Rapukausi lähestyy


Savoyn rapukausi alkaa 24.7. ja jatkuu syyskuun loppuun. Ravut ovat jokirapuja Kainuusta, joita tarjoamme kolmessa eri koossa saatavuuden mukaan ja päivän hintaan. Ennakkotilaukset seitsemän päivää ennen varausta sähköpostitse savoy@savoyhelsinki.fi.

Savoy perustettiin vuonna 1937, ja ravintolan suunnittelijoiksi valittiin arkkitehdit Alvar ja Aino Aalto. Savoyn sisustus noudattaa edelleen Aaltojen alkuperäistä suunnitelmaa, joka jakaa tilan tunnelmalliseen ravintolasaliin sekä sitä kolmelta puolelta ympäröiviin terasseihin. Sisustuksessa näkyy Aaltojen mieltymys puhdaslinjaisiin, funktionaalisiin kalusteisiin sekä laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin. 2020-luvun alussa ravintola kunnostettiin ja remontoitiin yhteistyössä Artekin, Helsingin Kaupunginmuseon ja Alvar Aalto -säätiön kanssa. Remontin tavoitteena oli palauttaa ravintolaan Aaltojen tilasuunnittelun tunnelmaa ja yksityiskohtia, jotka olivat jääneet eri vuosina tehtyjen muutosten alle. Uudistuneen Savoyn sisustuksesta vastaa suunnittelija Ilse Crawford ja hänen toimistonsa Studioilse.

Tarjoamamme ruoka perustuu klassiseen ranskalaiseen keittotaitoon ja sesongin raaka-aineisiin. Riista, kala sekä villinä kasvaneet sienet ja marjat ovat keskeinen osa suomalaista ruokaperinnettä ja niitä hyödynnetään monipuolisesti. Aikaansa ilmentävien annosten rinnalla on säilynyt useita klassikoita, joita nähdään listalla usein: Mannerheimin kuhaa, paistetut silakat, vorschmack ja jälkiruokien klassikko letut, mieluusti metsämansikoiden kanssa tarjottuna.

Kesäkaudella kasvatamme yrttejä ja kukkia terassipuutarhassamme sekä pidämme mehiläistarhaa ravintolan katolla. Viisitoista vuotta sitten alkanut projekti on vuoropuhelua keittiön ja puutarhurimme Hans van der Enden välillä. Joka kasvukaudella opitaan jotain uutta. Mehiläisten valmistama hunaja kerätään ja purkitetaan syksyisin tulevan vuoden käyttöön.

Ravintola Savoyn juhlakirja

The seasons of savoy


Juhlakirja ‘The Seasons of Savoy’ esittelee Savoyn ruokavuoden kuukausi kuukaudelta sekä ravintolan historiaa, designia, raaka-aineiden tuottajia ja muita ihmisiä, joiden työhön päivittäinen operaatiomme nojaa.