Heinäkuussa tarjoamme vain illallista – tervetuloa lounaalle taas 7.8. alkaen!

Siirry pääsisältöön

Savoyn keittiötä ja salia johtaa Helena Puolakka, yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista. Ennen Suomeen palaamistaan keväällä 2019 Puolakka työskenteli yli 20 vuotta ulkomailla ja niistä seitsemän vuotta kolmen Michelin-tähden ravintoloissa: keittiömestarina La Tante Clairessa Lontoossa ja Pierre Gagnairen kanssa Hotel Balzacissa Pariisissa.

Tätä nykyä Puolakan intohimo ulottuu lautasella tarjottavien annosten lisäksi koko ravintolaelämykseen ja siihen, miten tehdä käynnistä erityinen jokaiselle vieraalle. Puolakka valitsi Savoyssa aloittaessan ranskalaisen tittelin Chef Patron, joka viittaa sekä omistajan että keittiön johtajan velvollisuuksiin.


Puolakan visio 2020-luvun Savoysta on historian ja nykyhetken yhteen sovittaminen. Savoy on suomalainen ravintola, jonka keittiö on aina ollut hyvin ranskalainen. Marsalkka Mannerheim on osa ravintolan historiaa, ja sitä kautta mukaan tulee hitunen venäläisyyttäkin. Puolakka on lyhyessä ajassa kehittänyt Savoyta hienostuneempaan, kevyempään ja naisellisempaan suuntaan. Yksi hänen ensimmäisistä annoksistaan Savoyn keittiössä oli klassikkoannos vorschmackin rinnalle kehitetty kevyempi versio: vorschmack-pelmenit borsch-liemessä. Se on 2020-luvun Savoyn klassikko.

Helena Puolakka